Σεμινάρια

Θερινά Σεμινάρια Χορού

By June 11, 2016 No Comments
 

Θερινά σεμινάρια χορού

Contemporary, μπαλέτο γαλλικής μεθόδου και η σημασία του χώρου στην κίνηση θα είναι τα τρία μαθήματα του φετινού θερινού σεμιναρίου μας.

Το σεμινάριο θα διαρκέσει 2 εβδομάδες, από την Τρίτη 21 Ιουνίου έως την Παρασκευή 1 Ιουλίου. Η πρώτη εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη στο μάθημα contemporary της Μικαέλας Κανζαφείρη, ενώ τη δεύτερη εβδομάδα η Ελβίρα Μπαρτζώκα και η Γωγωντίνα Αντζάμπου θα διδάξουν μπαλέτο γαλλικής μεθόδου και τη σημασία του χώρου στην κίνηση αντίστοιχα.

Contemporary με την Μικαέλα Κανζαφείρη

Τρίτη, 21 Ιουνίου έως Παρασκευή, 24 Ιουνίου | 5-7 μμ

Πρόκειται για ένα μάθημα το οποίο συνδυάζει την τεχνική του κλασσικού και του σύγχρονου χορού μαζί με τα isolations που προσφέρει ο δυναμικός χορός της Jazz. Δύο βασικά χαρακτηριστικά της χορογράφου είναι η εναλλαγή ποιότητας της κίνησης από staccato σε legato καθώς και η ταχύτητα, που σε συνδυασμό, έρχονται και υπογράφουν το ιδιαίτερο, προσωπικό της στυλ.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να εξερευνήσει πώς το σώμα ανταποκρίνεται στη “μίξη” διαφορετικών τεχνικών και το χορευτικό-χορογραφικό αποτέλεσμα της σύνδεσης αυτής.

Κρατηστε θεση  |  Τιμή μαθήματος: 45€

Λίγα λόγια για την Μικαέλα

Η Μικαέλα γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της ΚΣΟΤ (Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης). Είναι διπλωματούχος της RAD (Royal Academy of Dance), του ISTD (Imperial Society of Teachers of Dancing) καθώς επίσης και υπότροφος του Jacob’s Pillow στη Βοστόνη.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων πάνω στο σύγχρονο, μοντέρνο, jazz και hip hop σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική με σκοπό τη συνεχή εκπαίδευσή της στην τέχνη του χορού. Ήταν μέλος της Hellenic Dance Company και έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια με διακεριμένους χορογράφους της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικου. Από το 2003 έως σήμερα συνεργάζεται με ερασιτεχνικές-επαγγελματικές σχολές ως καθηγήτρια και χορογράφος.

Κλασικό μπαλέτο γαλλικής μεδόθου με την Ελβίρα Μπαρτζώκα

Δευτέρα, 27 Ιουνίου έως Παρασκευή, 1 Ιουλίου | 4-5:30 μμ

Το μπαλέτο γαλλικής μεθόδου, ή αλλιώς “Η γαλλική σχολή”, έχει χαρακτηριστικά την έμφαση στην ακρίβεια, στην κομψότητα και στην εγκράτεια. Βαθειά επηρεασμένη από τον Rudolf Nureyev, η σχολή χαρακτηρίζεται από μεγάλο αριθμό βημάτων και από μεγάλη ταχύτητα στην εκτέλεσή τους, υιοθετώντας έτσι την ιδιοσυγκρασία του μεγάλου χορευτή και χορογράφου. Η επιροή αυτή διήρκεσε περίπου μια εικοσαετία, μέχρι το 2000, οπότε και ο Nureyev αποσύρθηκε.

Κρατηστε θεση  |  Τιμή μαθήματος: 40€

Λίγα λόγια για την Ελβίρα

Η Ελβίρα γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του τμήματος Θεατρικών Σπουδών, καθώς και της δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών. Ασχολήθηκε επίσης με την αγγλική, γαλλική, ιταλική και ισπανική γλώσσα παίρνοντας τα αντίστοιχα διπλώματα σε όλα τα επίπεδα.

Με τον χορό έχει ασχοληθεί από πολύ μικρή ηλικία και είναι κάτοχος των αγγλικών διπλωμάτων των συστημάτων: RAD και ISTD καθώς και του διπλώματος Fin d’ Etudes de la Danse Classique. Ως χορεύτρια παρακολούθησε πληθώρα σεμινάριων κλασικού μπαλέτου και μοντέρνου χορού με μεγάλα ονόματα του χώρου και έχει συνεργαστεί με πολλές ομάδες στην Ελλάδα και στη Γαλλία. Συνεργάζεται με διάφορες σχολές χορού ως καθηγήτρια και κινησιολόγος.

Η σημασία του χώρου στην κίνηση με την Γωγωντίνα Ατζάμπου

Τρίτη, 28 Ιουνίου έως Παρασκευή, 1 Ιουλίου | 6-7:30 μμ

Οι σύγχρονοι χορογράφοι απορρίπτουν τον καρτεσιανό χώρο και τις παραδοσιακές χορευτικές µορφές και σχεδιάζουν µε νέες καλλιτεχνικές αρχές, δίνοντας έµφαση στη χωρική συναλλαγή. Αντιµετωπίζουν το σώµα ως δηµιουργό του χώρου, χρησιµοποιούν καθηµερινές κινήσεις πιο ανθρώπινες, πιο αναγνωρίσιµες και κατανοητές από τις ελεγχόµενες φόρµες του κλασικού µπαλέτου.

Κρατηστε θεση  |  Τιμή μαθήματος: 40€

Λίγα λόγια για την Γωγωντίνα

Η Γεωργία Αντζάμπου είναι καθηγήτρια κλασικού μπαλέτου και σύγχρονου χορού. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Σχεδιασμός, Χώρος, Πολιτισμός”, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο με θέμα “Χώρος και Κίνηση: ένας συνεχής και παραγωγικός διάλογος”.

Είναι υποψήφια διδάκτορ και συνεργάτης στην οργάνωση σεμιναρίων σε προπτυχιακά τμήματα Αρχιτεκτονικής Σχολής του Ε.Μ.Π. με αντικείμενο τη διαδραστική σχέση κίνησης-χώρου.

Μάθημα Χορού Contemporary

45

Για όλη την εβδομάδαContemporary με την Μικαέλα Κανζαφείρη

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Κλασσικό μπαλέτο γαλλικής μεθόδου

40

Για όλη την εβδομάδαΚλασικό μπαλέτο γαλλικής μεθόδου με την Ελβίρα Μπαρτζώκα

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Η σημασία του χώρου στην κίνηση

40

Για όλη την εβδομάδαΗ σημασία του χώρου στην κίνηση με την Γωγωντίνα Αντζάμπου

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Συμμετοχή και στα 3 μαθήματαΔημοφιλεστερο

-20%

Για όλη την εβδομάδαΈκπτωση για συμμετοχή σε όλα τα μαθήματα του σεμιναρίου

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Συμμετοχή σε 2 μαθήματα

-10%

Για όλη την εβδομάδαΈκπτωση για συμμετοχή σε δύο μαθήματα του σεμιναρίου

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Δηλώστε συμμεχοχή κάνοντας κλικ στο λινκ του μαθήματος για το οποίο ενδιαφέρεστε.
Η κράτηση της θέσης σας θα γίνει με την πληρωμή του αντίστοιχου ποσού στην σχολή μας την ημέρα του μαθήματός σας.

Όλα τα σεμινάρια θα γίνουν στη σχολή μας

[nectar_gmap zoom=”16″ enable_zoom=”1″ marker_image=”130″ marker_animation=”1″ map_greyscale=”1″ map_color=”#27ccc0″ size=”700″ map_center_lat=”38.0417976″ map_center_lng=”23.7671005″ map_markers=”38.0386881|23.7668859″]

10 λεπτά από το σταθμό ΗΣΑΠ του Νέου Ηρακλείου

Καλογρέζα, Νέα Ιωνία

Ανδρέου Δημητρίου 51
Καλογρέζα
142 34, Νέα Ιωνία
Αθήνα

Τ: 210 2799395
K: 697 7478725
E: info@marialazari.gr

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Powered by Typeform

Leave a Reply