Η Σχολή Μας

Η Σχολή  ιδρύθηκε το 1980 από την Αναστασία Θεοδωροπούλου και τον Ευάγγελο Σιδηρουργό με άδεια λειτουργίας (Αρ. Αδείας 53204/3154) του Υπουργείου Πολιτισμού, Γενική Διεύθυνση Πολιτιστικών Υποθέσεων, Τμήμα Χορού.

Από το 2000 η Μαρία Λάζαρη αναλαμβάνει την διεύθυνση της σχολής, δίνοντας νέα πνοή στη σωστή χορευτική παιδεία των μαθητών. Η Σχολή είναι εκπρόσωπος του ρώσσικου συστήματος Vaganova, εγγεγραμμένο μέλος του Council International of Dance – Unesco (CID) και νόμιμο μέλος του Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδας (ΣΙΣΧΕ).

Με ανανεωμένες εγκαταστάσεις, διάθεση και ηλεκτρονική ταυτότητα, περιμένουμε να σας γνωρίσουμε από κοντά και να σας περάσουμε όλες τις γνώσεις μας γύρω από την τέχνη του Χορού.

Στις αίθουσές μας διδάσκουμε μπαλέτο όλων των βαθμίδων του ρωσικού συστήματος Vaganova, σύγχρονο, hip hop, αυτοσχεδιασμό, κάρακτερ, stretching, pilates και PBT (Progressing Ballet Technique). Επίσης, λειτουργούν τμήματα προσχολικής ηλικίας μουσικοκινητικής αγωγής, τμήματα ενηλίκων για μπαλέτο και σύγχρονο.

Στη Σχολή μας είναι ευπρόσδεκτοι μαθητές όλων των ηλικιών, με χορευτική εμπειρία ή χωρίς.

Για την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής…

  • Το σχολικό έτος διαρκεί 10 μήνες και τα δίδακτρα καταβάλλονται το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα. Σε περίπτωση διακοπής φοίτησης καταβάλλεται ο τρέχων μήνας. Εγγραφές πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χορευτικής χρονιάς.
  • Αργίες της Σχολής είναι όλες οι από το Κράτος καθορισμένες ημέρες αργίας για την Εκπαίδευση.
  • Τα  μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες. Οι μαθητές οφείλουν να παρακολουθούν όλες τις ώρες του προγράμματός τους και σε περίπτωση απουσίας να ενημερώνουν τη γραμματεία της σχολής. Παράλληλα λειτουργούν τμήματα γυμναστικής (μέθοδος pilates) για τις μητέρες που συνοδεύουν τα παιδιά τους με χαμηλά δίδακτρα.
  • Οι μαθητές υποχρεούνται να προσέρχονται στη  σχολή εγκαίρως, ώστε να προετοιμάζονται  κατάλληλα.
  • Η Σχολή κατατάσσει αρχικά τους μαθητές σε  τάξεις με βάση την ηλικία του καθενός. Στη συνέχεια λαμβάνονται υπ’ όψιν και άλλα κριτήρια που αφορούν στην επίδοση, στη σωματική διάπλαση, στη συναισθηματική ωριμότητα, στην τακτική φοίτηση και στο ταλέντο.
  • Οι μαθητές υποχρεούνται να τηρούν απόλυτη τάξη, καθαριότητα και ησυχία στην αίθουσα διδασκαλίας και στα αποδυτήρια.
  • Η σχολή δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε απώλεια αντικειμένων.
  • Για τους γονείς και κηδεμόνες που επιθυμούν να παραμείνουν στη σχολή κατά την διάρκεια της διδακτικής ώρας,  διατίθεται  χώρος αναμονής στο σαλόνι.
  • Απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα σε όλους τους χώρους της Σχολής.