Η Σχολή Μας

Η Σχολή  ιδρύθηκε το 1980 από την Αναστασία Θεοδωροπούλου και τον Ευάγγελο Σιδηρουργό με άδεια λειτουργίας (Αρ. Αδείας 53204/3154) του Υπουργείου Πολιτισμού, Γενική Διεύθυνση Πολιτιστικών Υποθέσεων, Τμήμα Χορού.

Από το 2000 η Μαρία Λάζαρη αναλαμβάνει την διεύθυνση της σχολής, δίνοντας νέα πνοή στη σωστή χορευτική παιδεία των μαθητών. Η Σχολή είναι εκπρόσωπος του ρώσσικου συστήματος Vaganova, εγγεγραμμένο μέλος του Council International of Dance – Unesco (CID) και νόμιμο μέλος του Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδας (ΣΙΣΧΕ).

H Μαρία Λάζαρη είναι πτυχιούχος Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγήτρια χορού του Υπ. Πολιτισμού. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης (Maitrise en Danse). Είναι διπλωματούχος του ρώσσικου συστήματος Vaganova. Συνεργάστηκε ως χορεύτρια κλασσικού χορού και κάρακτερ  με το Ballet de l’ Ile -de-France και Les Romani στο Παρίσι και με τη Seresta Dance Company , με την ομάδα χορού Load  και την Εθνική Λυρική Σκηνή στην Αθήνα. Εργάζεται από το 1988 ως καθηγήτρια χορού και χορογράφος σε Ερασιτεχνικές  και Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές (Laban Center of Athens, Μοριάνοβα – Τράστα, Χοροχρόνος , Ακτίνα , Ραλλού Μάνου,  Δήμος Θεσσαλονίκης, Δήμος Σταυρούπολης, Νίκη Κονταξάκη). Μέλος της εξεταστικής επιτροπής του ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) από το 1998 μέχρι το 2009. Το 2002 ιδρύει την ομάδα χορού Χορόνδε.

Για την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής…

  • Το σχολικό έτος διαρκεί 10 μήνες και τα δίδακτρα καταβάλλονται το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα. Σε περίπτωση διακοπής φοίτησης καταβάλλεται ο τρέχων μήνας. Εγγραφές πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χορευτικής χρονιάς.
  • Αργίες της Σχολής είναι όλες οι από το Κράτος καθορισμένες ημέρες αργίας για την Εκπαίδευση.
  • Τα  μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες. Οι μαθητές οφείλουν να παρακολουθούν όλες τις ώρες του προγράμματός τους και σε περίπτωση απουσίας να ενημερώνουν τη γραμματεία της σχολής. Παράλληλα λειτουργούν τμήματα γυμναστικής (μέθοδος pilates) για τις μητέρες που συνοδεύουν τα παιδιά τους με χαμηλά δίδακτρα.
  • Οι μαθητές υποχρεούνται να προσέρχονται στη  σχολή εγκαίρως, ώστε να προετοιμάζονται  κατάλληλα.
  • Η Σχολή κατατάσσει αρχικά τους μαθητές σε  τάξεις με βάση την ηλικία του καθενός. Στη συνέχεια λαμβάνονται υπ’ όψιν και άλλα κριτήρια που αφορούν στην επίδοση, στη σωματική διάπλαση, στη συναισθηματική ωριμότητα, στην τακτική φοίτηση και στο ταλέντο.
  • Οι μαθητές υποχρεούνται να τηρούν απόλυτη τάξη, καθαριότητα και ησυχία στην αίθουσα διδασκαλίας και στα αποδυτήρια.
  • Η σχολή δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε απώλεια αντικειμένων.
  • Για τους γονείς και κηδεμόνες που επιθυμούν να παραμείνουν στη σχολή κατά την διάρκεια της διδακτικής ώρας,  διατίθεται  χώρος αναμονής στο σαλόνι.
  • Απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα σε όλους τους χώρους της Σχολής.