Σχολή Χορού Μαρίας Λάζαρη

40 Χρόνια Προσφοράς στον Χορό

Καλώς ήρθατε στη σχολή χορού Μαρία Λάζαρη!

H Μαρία Λάζαρη είναι πτυχιούχος Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγήτρια χορού του Υπ. Πολιτισμού. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης (Maitrise en Danse). Είναι διπλωματούχος του ρώσσικου συστήματος Vaganova. Συνεργάστηκε ως χορεύτρια κλασσικού χορού και κάρακτερ με το Ballet de l’ Ile -de-France και Les Romani στο Παρίσι και με τη Seresta Dance Company , με την ομάδα χορού Load  και την Εθνική Λυρική Σκηνή στην Αθήνα. Εργάζεται από το 1988 ως καθηγήτρια χορού και χορογράφος σε Ερασιτεχνικές  και Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές (Laban Center of Athens, Μοριάνοβα – Τράστα, Χοροχρόνος , Ακτίνα , Ραλλού Μάνου,  Δήμος Θεσσαλονίκης, Δήμος Σταυρούπολης, Νίκη Κονταξάκη). Μέλος της εξεταστικής επιτροπής του ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) από το 1998 μέχρι το 2009. Το 2002 ιδρύει την ομάδα χορού Χορόνδε.

40

Χρόνια διδασκαλίας

Μας έχουν παγιώσει ως μία από τις πιο αξιόπιστες Σχολές Χορού στην Αθήνα. Οι επιδόσεις των μαθητών μας και τα βιογραφικά των καθηγητών μας το επιβεβαιώνουν περίτρανα.

Βασίλης Καραογλάνης

Σύγχρονο

Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια με καταξιωμένους Έλληνες δασκάλους, χορευτές και χορογράφους, όπως και master classes και σεμινάρια από χορευτές ομάδων του εξωτερικού, όπως Batsheva Dance Company και Nederlands Dans Theater. Τον Ιούλιο του 2019 συμμετείχε στην παράσταση “Growing!” της ΚΣΟΤ, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, στο κομμάτι “In between” της Μαρκέλλας Μανωλιάδη, όπως και στο “Kosmos” του Αντώνη Φωνιαδάκη. Διδάσκει σύγχρονο χορό σε σχολές χορού (Μοριάνοβα – Τράστα και Μαρία Λάζαρη).

Βασιλεία Βαραμπούτη

Μουσικοκινητική Αγωγή, Μπαλλέτο

Απόφοιτη της σχολής μας, Πτυχιούχος καθηγήτρια χορού του Υπουργείου Πολιτισμού (Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού Μοριάνοβα-Τράστα), Διπλωματούχος του ρωσικού συστήματος Vaganova, Πτυχιούχος Τοπογράφος Μηχανικός στο ΠΑ.Δ.Α.

Τάσος Μπεκιάρης

Guest Teacher

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Marketing και διπλωματούχος του ISTD modern dance. Έχει παρακολουθήσει σεμιναριακό κύκλο μαθημάτων διδασκαλίας Musical, Funky Commercial Jazz, Street Jazz, Hip Hop, Lyrical στη Νέα Υόρκη. Ιδρυτής και χορογράφος της ομάδας χορού Load Dance Company.

Εμμανουέλα Περδίκη

Σύγχρονο Ενηλίκων, Stretching

Απόφοιτη της σχολής μας, πτυχιούχος καθηγήτρια χορού του Υπουργείου Πολιτισμού και επί πτυχίο Κοινωνική Λειτουργός στα Τ.Ε.Ι Αθηνών.

Κατερίνα Αγγελετάκη

Pilates

Διπλωματούχος Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Δέσποινας Γρηγοριάδου.Personal trainer. Σεμινάρια χοροθεραπείας , κινησιολογίας, κλασσικού και σύγχρονου χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Pilates της σχολής ”Danceway”. Σεμινάρια Pilates με Rael Isacowitz και Elizabeth Larkman.

Κατερίνα Τσαγκάρη

Μπαλλέτο, PBT, Hip Hop

Πτυχιούχος της Ανώτερης Επαγγελματικής σχολής χορού Μοριάνοβα – Τράστα, pilates instructor και personal trainer , διπλωματούχος του συστήματος ΙSTD και βοηθός χορογράφου στην ομάδα χορού Load.


Μην φοβάστε να ξεπερνάτε τα όριά σας .. .
Τότε είναι που η ψυχή αληθινά μιλάει!

“Γαλήνη Γυρτάτου”


Το μέλλον ανήκει σ ‘αυτούς που πιστεύουν στα όνειρά τους.
Συνεχίστε να κάνετε όνειρα και πιστέψτε μόνο σ’ αυτά…

“Κωνσταντίνα Μέρμελα”


Κι εκείνοι που εθεάθησαν να χορεύουν θεωρήθηκαν τρελοί από εκείνους, που δεν μπορούσαν
ν ‘ ακούσουν τη μουσική “. πάντα ένας απ ‘τους τρελούς …

“Γεωργία Δουκάκη”Άκου. .. τις φωνές της εποχής!
Νοιώσε … την απόρια των απόηχων!
Χόρεψε … για να ζεις “ ελεύθερα“!

“Τάσος Μπεκιάρης”


Η ζωή δε μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε,
αλλά από τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!
… κι ο χορός είναι μία απ ​​’αυτές. 

”Μαρία Λάζαρη “